TWEEDE GRAAD LATIJN

Vind hieronder meer info over tweede graad Latijn.Lessentabel tweede graad Latijn

Latijn 3 4
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Latijn 5 5
Frans 3 3
Engels 3 2
Duits - 1
Wiskunde 5 5
Geschiedenis 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Biologie 1 1
Fysica 1 1
Chemie 1 1
Informatica 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding - 1
Plastische opvoeding 1 -
TOTAAL 32 32

Waar kies ik voor?

In deze richting blijft Latijn een belangrijke rol spelen. In het begin is de grammatica nog erg belangrijk. Maar stilaan gebruik je de taalstudie meer voor het bestuderen van de klassieke schrijvers. De schoon­heid van de Romeinse poëzie, de kracht van het proza en van de welspre­kendheid zijn de mensen door de eeuwen heen blijven aanspreken. Ook jij zal er zeker door geboeid raken!

In de studierichting Latijn volg je de 'leerweg' wiskunde van 5 uur. Dit betekent meer uitdieping van bepaalde leerstofonderdelen en extra leerstofonderdelen. Je werkt ook zelfstandiger en je bent vaardiger in het oplossen van problemen.

Ben ik een leerling voor dit domein?

Omwille van de algemene vorming én omwille van de toekomstmogelijkheden raden we de leerlingen van het 2de jaar Latijn aan om ook in de 2de graad Latijn  te kiezen, behalve als je dan al problemen hebt met Latijn.

Wat na de 2de graad?

In de derde graad splitst de richting Latijn zich uit in drie studierichtingen: Latijn-Moderne talen, Latijn-wiskunde (met 6 of 8 uur wiskunde) en Latijn-wetenschappen.


Wie zijn we?

Berkenboom Humaniora: warm en kwaliteitsvol onderwijs in een open sfeer.

Verbinding met

© 2018 Berkenboom Humaniora. All Rights Reserved.

Search